صنعت گردشگری بزرگ‌ترین قربانی شیوع کرونا

1398/12/27

1632 بازدید

صنعت گردشگری بزرگ‌ترین قربانی شیوع کرونا

 

شیوع ویروس جدیدی به‌نام «کرونا» ناباورانه طی چند ماه، تمام مرزهای جهان را درنوردید و در یک چشم برهم زدن، اقتصاد جهانی را فلج کرد. اما در این بین، صنعت همیشه پویا و پرجست‌وخیز گردشگری شاید بیش از خیلی از کسب‌وکارها مهجور واقع شد.

امروز در شرایطی به سرمی‌بریم که نه فقط در کشورمان ایران بلکه در تمام نقاط دنیا، شاهد کاهش شدید سفر و ورشکستگی بسیاری از شرکت‌ها و برندهای فعال در حوزه‌ی گردشگری هستیم. از شرق تا غرب آسیا تا دیدنی‌ترین‌های اروپا، از صحرای آفریقا تا قاره‌ی پهناور آمریکا همه و همه درگیر معضلی بزرگ و سخت شده‌اند.

 

 

کرونا از پشت دیوار چین پایین پرید!

 

تولد این ویروس مرموز در ماه ژانویه و در کشور چین صورت گرفت. به‌تدریج با گذشت زمان و باوجود کنترل و نظارت چینی‌ها ویروس به سایر نقاط جهان هم فرستاده شد. در همین مدت کوتاه تعداد بی‌شماری از مراکز اقامتی و تفریحی در چین تعطیل شدند و مسئولان صنعت کشتی‌سازی کروز در چین اعلام کردند که این صنعت به‌مدت یک سال تعطیل خواهد بود. ازطرفی به‌خوبی می‌دانیم چین، بزرگ‌ترین کشور صادرکننده‌ی توریست به جهان است و همین موضوع خود اهمیت این موضوع را نشان می‌دهد. به گزارش «یاتا»، انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی تاکنون چیزی حدود 29 بیلیون دلار به این صنعت، خسارت وارد شده است.

 

کرونا و اروپای پیر

 

صاحبان بزرگ‌ترین هتل‌ها و رستوران‌داران شهر عشاق، پاریس دوست‌داشتنی از ویروسی می‌گویند که بلای جانشان شده و ظاهراً به این زودی دست از سرشان برنخواهد داشت. اتاق‌هایی که امروز به قیمت نیم‌بها عرضه می‌شوند تا شاید مسافری خواهان اقامت در آن‌ها شود، خالی از سکنه و با چراغ‌هایی خاموش، انتظار فردایی شاد و نورانی را می‌کشند. بد نیست بدانید فرانسه، اولین مقصد گردشگران چینی است و هرساله بیش از دو میلیون توریست چینی به آن سفر می‌کنند.

ایتالیا فرزند برومند قاره‌ی سبز، شرایطی به‌مراتب دشوارتر از سایر کشورهای اروپایی را سپری می‌کند. میلان، ونیز، فلورانس و دیگر شهرهای جغرافیایِ چکمه‌پوش، امروز روزهایی پر از دلهره و اضطراب را می‌گذرانند. افزایش تعداد جان‌باختگان کرونایی و کمبود امکانات و تجهیزات بیمارستانی برای قربانیان پرشمار این ویروس همه‌گیر و جان‌سخت، مبارزه با آن را کمی دشوار کرده است.

از حضور کرونا در آلمان هم فقط گفتن همین موضوع شاید عمق فاجعه را نشان دهد که: بزرگ‌ترین رویداد صنعت گردشگری جهان ITB که قرار بود در ماه مارس در برلین برگزار شود، لغو شد.

 

کرونا و گردشگری در کهن قاره‌ی آسیا

 

به‌گفته‌ی یکی از مقامات اندونزی، شیوع ویروس کرونا موجب کاهش چشمگیر توریست و ضرری 500 میلیون دلاری در این کشور شده است. سکوت تلخ و وهم‌انگیز خیابان‌های بانکوک و چیزی شبیه حکومت نظامی در ژاپن آن هم در فصل شکوفه‌های صورتی خبر از واقعه‌ای تلخ و همه‌گیر در کره‌ی خاکی می‌دهد.

 

کرونا میزبان دیدوبازدیدهای نوروز ایرانیان

 

اسفند پرجنب و جوش و شلوغ هرسال، نویدبخش سالی جدید و آرزوهایی قشنگ برای مردم کشورمان است. ایرانیان تلخی و اندوه سالی که گذشت را به انتظار بهار سَرکردند تا شاید با حضور در دامنه‌های سبز زاگرس و سواحل گرم جنوبی آماده‌ی سالی نو و بهاری دل‌انگیز شوند. رسم هرساله‌ی سفر در تعطیلات نوروز از قدیمی‌ترین عادات مردم نجیب ایران است و زمانی طلایی برای ارائه‌ی بهترین خدمات ازسوی کسب‌وکارهای مرتبط با صنعت گردشگری محسوب می‌شود.

با شیوع کرونا از اواخر بهمن ماه برنامه‌های سفرهای نوروزی به‌تدریج کنسل شدند. حجم بالای کنسلی، موجب تعطیلی و ورشکستگی بسیاری از شرکت‌ها و آژانس‌های فعال در حوزه‌ی گردشگری شد. تاحدی که تعداد بسیاری از نیروهای کارکشته‌ی شاغل در این صنعت تعدیل و خانه‌نشین شدند.

ریزش بعضاً صددرصدی توریست موجب ضررهای جبران‌ناپذیر شرکت‌های مسافربری، ایرلاین‌ها، هتل‌ها و مراکز اقامتی و سیستم‌های حمل‌ونقل ریلی، زمینی و دریایی شد که با برنامه‌ریزی‌های چندماهه در انتظار فصل طلایی کسب‌وکار خود در نوروز بودند.

 

به امید روزهایی درخشان برای صنعت گردشگری در ایران و جهان، برای کره‌ی زمین آرزوی سلامتی و آرامش می‌کنیم.