در دل جنگل‌های انبوه و سرسبز مازندران، مکانی جادویی و چشم‌نواز وجود دارد که به نام «دریاچه چورت» یا «دریاچه میانشه» می‌شناسند. این دریاچه کوچک، یکی از جوان‌ترین دریاچه‌های ایران قلمداد می‌شود که در پی وقوع زلزله به وجود آمده است.
وجود این دریاچه، چشم‌اندازی آرام و مسحور کننده را در منطقه به نمایش گذاشته است و باعث شده گردشگران زیادی به این موقعیت جغرافیایی سفر کنند. آب زلال، کوه‌های سرسبز در پس‌زمینه و جنگل‌های بکر در اطراف همه این عناصر دست به دست هم داده‌اند که صحنه‌ای زیبا از جادوی طبیعت خلق شود. این زیبایی طبیعی در فصل‌های بهار و پاییز بیشتر از همیشه نمایان می‌شود و طبیعت‌گردان و گردشگران زیادی را عاشق خود می‌کند.
آژانس گردشگری کلوت متخصص در برگزاری تورهای طبیعتگردی مسئولانه است و تا کنون به دفعات زیاد تور دو روزه دریاچه چورت را برگزار کرده است.  اگر قصد دارید با چشم‌انداز بی‌نظیر و شگفت‌انگیز این دریاچه آشنا شوید از طریق وبسایت و صفحه اینستاگرام ما گوش به زنگ باشید تا خبرتان کنیم. تا آن زمان لذت سفر به این بهشت طبیعی را در این مطلب تجربه کنید.

دریاچه چورت کجاست؟

این دریاچه تنها ۱۰ کیلومتر با روستای چورت فاصله دارد. در بخش چهاردانگه قرار گرفته است و فاصله شهر ساری تا دریاچه چورت در حدود 42 کیلومتر است. همچنین با مساحتی در حدود ۲.۵ هکتار، یکی از جوان‌ترین دریاچه‌های کشور محسوب می‌شود. چون قدمت آن به 80 سال پیش می‌رسد و در نتیجه یک زلزله پدید آمده است. زلزله‌ای که در سال 1318 اتفاق افتاد و همراه با رانش زمین بود.
اگر در سفر خود به دیدن چشمه‌های شگفت‌انگیز باداب‌سورت در ساری می‌روید، می‌توانید با طی مسافتی ۸۰ کیلومتری، از این دریاچه زیبا نیز بازدید کنید. فاصله دریاچه چورت ساری تا شهر تهران نیز حدود ۳۵۰ کیلومتر است. بنابراین دسترسی به این بهشت طبیعی برای همگان فراهم است.

دریاچه چورت کجاست

مسیر دریاچه با ماشین

مسیرهای طبیعت‌گردی به یک بلد طبیعت نیاز دارد. چون تنها یک اشتباه کوچک می‌تواند انرژی همسفران را تحلیل ببرد. بنابراین توصیه ما این است که حتما با تورهای طبیعتگردی سفر کنید تا سفری ایمن و آرام را تجربه کنید. اگر هم همچنان تمایل به سفر با ماشین شخصی را دارید، مسیر دریاچه چورت با ماشین را در ادامه توضیح داده‌ایم:

  • اگر مبدأ شما شهر ساری باشد، باید ابتدا به سمت روستای تاکام بروید. سپس وارد مسیر فرعی شده و ۱۵ کیلومتر به سمت روستای چورت حرکت کنید. از روستا تا دریاچه ۱۰ کیلومتر جاده خاکی وجود دارد.
  • از شهر سمنان، باید به سمت شمال شهر شهمیرزاد و سپس به سمت ساری حرکت کنید. پس از طی ۱۵۰ کیلومتر، به پلی روی رودخانه خواهید رسید که ورودی جاده روستای چورت است. از پل تا روستا ۱۵ کیلومتر و از روستا تا دریاچه ۱۰ کیلومتر جاده خاکی است.
  • اگر مبدأ شما نکا باشد، باید وارد کمربندی شده و به سمت منطقه هزار جریب حرکت کنید. پس از عبور از روستاهای چلمردی و استخر، به نگهبانی جنگل‌بانی رسیده و از آنجا تنها ۸ کیلومتر تا دریاچه چورت فاصله دارید.

مسیر دسترسی به دریاچه چورت

بهترین زمان سفر به دریاچه چورت

دریاچه چورت ساری، یکی از زیباترین و مفرح‌ترین مقاصد در شمال کشور است. بهترین زمان برای سفر به این دریاچه بهار و اوایل تابستان است؛ زمانی‌که طبیعت در اوج شکوفایی خود قرار دارد.

  • فصل بهار: فصلی است که در آن می‌توانید رنگ‌های شاداب و زنده را بر روی آب دریاچه مشاهده کنید. در این فصل، سرسبزی اطراف و امواج درخشان آن چشم‌نواز و دل‌انگیز می‌شود.
  • فصل تابستان: اما اوایل تابستان نیز زمان مناسبی است که می‌توان از زیبایی دریاچه لذت برد. در این فصل، آب دریاچه جان تازه‌ای به خود می‌گیرد و محیطی دل‌انگیز و مفرح را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کند.
  • فصل پاییز: بسیاری بر این باورند که پاییز نیز بهترین زمان برای سفر به دریاچه چورت است. در این فصل، طبیعت لباس زیبایی بر تن می‌کند و رنگ‌های سرخ، زرد و نارنجی آن بر روی آب دریاچه بازتاب می‌یابند. این منظره بسیار چشم‌نواز و روح‌نواز است.
  • فصل زمستان: حتی زیبایی زمستان دریاچه چورت نیز قابل توجه است. آنجا که دریاچه در برف فرو رفته و مانند درختان اطرافش تنها آسمان را در آغوش دارد. صدای نجوای پرندگان و دانه‌های برف که بر روی آب می‌نشینند، بی‌شک عاشقان طبیعت را به خود جذب می‌کند.

بهترین زمان سفر به دریاچه

امکانات دریاچه چورت

قبل از آنکه تدارکات سفر را بچینید، باید بدانید که هیچ امکاناتی در اطراف این دریاچه وجود ندارد. دلیل آن را می‌توان در حفظ بکر و طبیعی بودن منطقه جستجو کرد. چون به‌هر حال ورود امکانات ممکن است گردشگران زیادی را به این منطقه هدایت کند که خارج از ظرفیت پذیرش آن است. البته یک خبر خوب برایتان داریم و آن این است که روستای چورت تنها 20 دقیقه با دریاچه فاصله دارد. در این روستا امکانات رفاهی و بهداشتی زیادی مانند اقامتگاه، رستوران، سرویس بهداشتی و مسجد و… وجود دارد.

جاذبه‌ های دیدنی دریاچه چورت

باداب سورت یک مکان دیدنی و شگفت‌انگیز در نزدیکی دریاچه است. این چشمه آب‌شور دومین چشمه بزرگ دنیاست و مناظر زیبایی را به وجود آورده است. متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی بخش عظیمی از این چشمه از بین رفته است. علاوه‌بر آن، محبوبیت گردشگری این مکان باعث شده است که بسیاری از گردشگران از پله‌های طبیعی آن استفاده کنند، به‌طوری که امروزه بیشتر آن‌ها تخریب شده‌اند. این موضوع موجب شده است که مدت‌ها بازدید از باداب سورت ممنوع باشد.
سد سلیمان تنگه نیز یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی نزدیک دریاچه چورت است. الندان، آب‌بندان و دریاچه‌ای در بخش سالار دره قرار دارد که برای علاقه‌مندان به جنگل‌نوردی و قایق‌سواری بسیار جذاب است. برای رسیدن به این مکان باید از میان جنگل‌های سرسبز عبور کنید و پس از رسیدن، می‌توانید با یک سفر قایقی خستگی راه را از تن خود بیرون کنید.

تفریحات متداول

این دریاچه زیبا، محل زندگی ماهی‌های گوناگونی است. برخی از این ماهی‌ها به‌صورت طبیعی در این منطقه حضور دارند، اما برخی دیگر توسط  گردشگران به این دریاچه آورده شده‌اند. با گذر زمان و عدم صید و شکار آن‌ها، جمعیت ماهی‌ها در این دریاچه افزایش یافته و امروزه به مکان مناسبی برای ماهی‌گیری تبدیل شده است.

  • عکاسی: طبیعت‌گردی و عکاسی دو جزو جدانشدنی از هم و البته یکی از تفریحات دریاچه چورت هستند. در این منطقه از نظر سوژه عکاسی هیچ کم‌وکسری ندارید. پس دوربین یا گوشی خود را قبل از حرکت کامل شارژ کنید که کلی لوکیشن ناب عکاسی در دریاچه میانشه منتظر شماست.
  • جنگل نوردی: پیاده‌روی در جنگل با چاشنی بوی چوب و درختان تر و تازه و صدای پیچیدن باد بین شاخه‌ها، من را که حداقل ده سال جوان می‌کند! مسیر پیاده‌روی تا دریاچه چورت خودِ بهشت است، پس به قلب جنگل بزنید، دست‌هایتان را باز کنید و بی‌پروا زیر سقفی از درختان بگردید و خوش بگذرانید.
  • کمپینگ: کمپینگ و پیک‌نیک با دوستان یا خانواده تفریح ساده و بی‌دردسر دیگری است که در دریاچه چورت مزه می‌دهد. کمی خوردنی و تعدادی وسایل بازی برای خودتان جور کنید و به قول شاعر «بنشینید و دمی را به شادمانی بگذرانید»!
  • ماهیگیری و قایق‌سواری: دریاچه چورت نه‌تنها خودش با قصه عجیبی متولد شد، بلکه ماهی‌هایی که در آن زندگی می‌کنند هم عجیب هستند. این ماهی‌ها را مردم محلی در این دریاچه رها کردند. تخم بعضی از ماهی‌ها را هم پرندگان دیگر به این دریاچه آورده‌اند. حالا و بعد از این‌همه سال، این دریاچه پر از ماهی‌های مختلف است.

امکانات دریاچه چورت

نکات مهم در سفر به دریاچه میانشه ساری 

هر سفری نکته‌هایی دارد که باید به آن‌ها توجه کرد. نکات مهم سفر به این دریاچه را در موارد زیر خلاصه کرده‌ایم:

  • از شنا کردن و قایق‌سواری در دریاچه پرهیز کنید. همان‌طور که گفتیم این دریاچه در اثر زلزله به وجود آمده است؛ به همین خاطر در آب آن شاخه‌های شکسته، بوته گیاهان و… وجود دارد.
  • برای اینکه طبیعت دریاچه بکر و دست‌نخورده بماند، لطفاً هیچ زباله‌ای جا نگذارید.
  • اگر قصد دارید مسیر روستا تا دریاچه را پیاده طی کنید، حتماً کفش مناسب بپوشید.
  • در این منطقه آب آشامیدنی وجود ندارد، به همین خاطر حتماً با خودتان آب‌معدنی ببرید.
  • همه‌چیز درباره دریاچه زیبای چورت به شکلی است که آدم دلش می‌خواهد هیچ آسیبی به آن وارد نشود. از قصه شکل‌گیری‌اش تا ماهی‌هایی که در آن هستند و … پس لطفاً شما هم از این دریاچه مثل ته‌تغاری خانواده‌تان مراقبت کنید.

سخن آخر

حفاظت از طبیعت و جاذبه‌های گردشگری یک وظیفه مهم و اساسی برای همگان است. دریاچه چورت یا میانشه نیز به عنوان یکی از این جاذبه‌های طبیعی ارزشمند، نیاز به توجه و حمایت همه ما دارد. طبیعت همیشه در حال تحول و دگرگونی است و ما باید با حفاظت از آن، به این تغییرات و تحولات به شکلی مثبت کمک کنیم.هر گونه بی‌توجهی یا آسیب به محیط زیست، می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشدبنابراین، من همه مخاطبان تور کلوت را به همراهی در حفاظت و نگهداری از دریاچه میانشه و سایر جاذبه‌های طبیعی فرا می‌خوانم.
با رعایت اصول محیط‌زیستی، پاکسازی زباله‌ها، احترام به طبیعت و آموزش این مفاهیم به دیگران، می‌توانیم در حفظ این میراث طبیعی برای نسل‌های آینده نقش مهمی ایفا کنیم.تنها با همکاری و مشارکت همگانی است که می‌توانیم به صیانت از چنین جواهرات طبیعی بپردازیم. پس بیایید دست در دست هم این مسئولیت مهم را به انجام برسانیم. شعار اصلی ما این است که مسافران کلوت حافظان طبیعت هستند.