بزرگترین جزیرهی خلیج فارس، جزیرهی قشم
جزیرهی قشم بزرگترین جزیرهی خلیجفارس، امروزه به مکانی توریستی تفریحی برای گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل شده است. مساحت جزیرهی قشم حدود 1500 کیلومتر مربع و به اندازهی پنج برابر کشور بحرین بهعنوان دومین جزیرهی بزرگ خلیجفارس است. نام جزیره در زمان ساسانی، ابرکاوان و مفهوم آن در زبان پارسی میانه «از تبار کاوه» بوده است. برخی معتقدند نام درگهان از محلههای قدیمی قشم نیز برگرفته از همین اسم باشد.
حال آب و هوای قشم چطوراست؟
آبوهوای جزیره، گرم و مرطوب است و کمترین و بیشترین دما 16 و 46 درجهی سانتیگراد بهثبت رسیده است. فاصلهی جزیرهی قشم از مرکز استان هرمزگان یعنی بندرعباس، حدود 20 کیلومتر است.
همهی راههای رسیدن به قشم
اگر مایل به دیدن بزرگترین و دیدنیترین جزیرهی خلیجفارس باشید، میتوانید دو مسیر را انتخاب کنید: مسیر اول این است که به اسکلهی بندرعباس رفته و بلیط تهیه کنید. درصورت مناسب بودن شرایط آبوهوا میتوانید با اتوبوس دریایی به جزیره بروید.
مسیر دوم برای افرادیست که تصمیم دارند با خودروی شخصی به قشم بروند. این گروه میتوانند به بندر پل رفته و با پرداخت هزینهای، خودروی خود را از راه لندینگ کرافت به بندر لافت ببرند.
بعد از اینکه پا به این جزیرهی اسرارآمیز گذاشتید به انتخاب شماست که بهکدام سوی جزیره بروید و بهدنبال کدام یک از شگفتیهای آن باشید.
با ما باشید تا بیشتر درمورد این جزیرهی زیبا بدانید:
سبزیِ جنگلهای جنوبی در قشم
اگر طرفدار طبیعت و گشتوگذار در طبیعت باشید قطعاً شگفتیهای بِکرِ قشم شما را سرذوق میآورد. در هرطرف از جزیره، جایی برای سیر و سیاحت وجود دارد. ساحل، کوهها، جنگل، صخره و دریای قشم هریک بهخودی خود دنیایی از زیبایی برای کشف و کندوکاو است. اما تمرکز این زیباییها در بخش غربی جزیره است. نقطهای که به آن ژئوپارک میگویند.
در ژئوپارکِ جزیره، غیر از گونههای گیاهی و جانوری، پرندگانی چون پرستو، فلامینگو، بلبل خرما، شهد خور و هزاران نوع پرندهی دیگر با نامهای عجیب وجود دارند.
اگر خوششانس باشید هرازگاهی ممکن است آهویی را بین بیشهها ببینید. از طرفی، وجود تخته سنگهایی که بر اثر سایش تغییرشکل دادهاند و بهشکلهای مختلفی مثل سگ، لاکپشت، اسب آبی، مارمولک و یا حتی چهرهی یک انسان درآمده اند، از جاذبههای دیگر این بخش از شگفتیهای جزیره است.
علاوهبر اینها، جنگلهای خارقالعادهی حرا، غارهای نمک، گنبد نمک، غار خربس، تنگهی ستارهها، تنگه چاهکوه، چشمههای آب معدنی، بام قشم، کلات کشتاران، درهی تندیسها و دهها تخته سنگ و صخره با شکلهایی عجیب و غریب و دریایی که در تمام قسمتهای جزیره وجود دارند و هرلحظه شما را به وجد میآورند از وجود اینهمه شگفتی و زیبایی در یک جزیرهی رویایی.
تاریخِ یک جزیره، تاریخِ یک ملت
غیر از همهی جاذبههای طبیعی، جزیرهی قشم، پتانسیل گردشگری برای تاریخدوستان هم دارد. قلعهی تاریخی پرتغالیها در شمال جزیره و آبانبار یا برکهی بی بی مناطقی هستند که باید به دیدن آنها بروید.
اگر از قلعهی پرتغالیها شروع کنیم باید برگردیم به عصر صفویه و قبل از دوران سلطنت شاه عباس صفوی. این قلعه توسط پرتغالیها و در استراتژیکترین نقطهی این سرزمین و اگر اغراق نکرده باشیم مهمترین گذرگاه خاورمیانه، ساختهشده است. پرتغالیها برای کنترل و هدایت ترافیک دریایی، این قلعه را بهعنوان یک مرکز و دژ مستحکم نظامی در جزیرهی قشم بنا کردند و امروزه بعد از چندصدسال بهعنوان یک جاذبهی تاریخی در گوشهای از جزیره جاخوش کرده و گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
آب انبار یا همان برکهی بیبی هم اولین آب انبار جزیره است و ساختار معماری آن بسیار موردتوجه گردشگران جزیره است.
جزایر جزیرهی قشم
غیر از خودِ جزیرهی قشم و جذابیتهای توریستی آن، اطراف این جزیره، جزایر هنگام و هرمز قرار دارند که بهتنهایی نقاط شگفتیآفرین خلیجفارس بهحساب میآیند. حیف است اگر به قشم بروید و برای رفتن به این جزایر و دیدن خاکِ قرمزِ هرمز و سواحل بینظیر آن وقت نگذارید. پیشنهاد ما برای تکمیل خاطرات بهیادماندنی سفر به قشم، تجربهی رفتن به جزیرهی اسرارآمیز هنگام و تماشای بازی دلفینها و آشنایی با آداب و رسوم مردم منطقه و بازدید از بازارهای محلی و گفتوگو با مردم خونگرم و باصفای ساکن در جزیرهی هنگام است.
از ما میشنوید برنامهی رفتن به جزیره را همین امسال و در فصل پاییز ترتیب دهید.
