در تور جبههی جنوبی دماوند، عازم رایجترین مسیرصعود به این قله میشویم. قلهی آتشفشانی دماوند با ارتفاعی برابر با ۵۶1۰ متر، درمیان رشته کوه بزرگ البرز مرکزی، بلندترین قلهی مخروطی جهان بوده که همیشه کانون توجه کوهنوردان داخلی و خارجی است. مسیری جذاب و هیجانی که دل هر کوهنوردی و طبیعت گردی را می رباید .و هموار مشتاقان فراوانی در سرتاسر ایران وکره زمین دارد .
بام ایران همین کوه دماوند بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا است. این قله از نظر تقسیمات کشوری در جنوبیترین قسمت استان مازندران قرار دارد و از شهرهای تهران، ورامین، قم و کرانههای دریای خزر خودنمایی میکند. آغوش دماوند از یک سو به کویر مرکزی و از سوی دیگر رو به دریای خزر باز است.
دماوند یکی از نمادهای ملی ایران است که از گذشتههای دور جایگاه مقدسی بین مردم داشته و نام آن در داستانهای اساطیری بسیاری شنیده میشود. یکی از این داستانهامعروف باستانی ایران حکایت ضحاک است که میگویند فریدون، ضحاک را در آنجا به بند کشید و ضحاک آنجا زندانی است تا آخرالزمان که آزاد شود و کشتن خلق را آغاز کند و سرانجام به دست گرشاسپ کشته شود. هنوز هم بعضی از ساکنین نزدیک این کوه معتقدند بعضی از صداهایی که از کوه شنیده میشود، صدای نالههای ضحاک است. دماوند را شاعران بسیاری ستوده اند ، از جمله فردوسی، ملکالشعرای بهار، اخوان ثالث و... .
دیدنی های شما در صعود به قله دماوند .
تمامی دامنه جنوبی و غربی و تا حدودی شمالی قله دماوند در فصل بهار و تابستان، پوشیده از گیاهان دارویی و شقایقهای سرخ است . قله دماوند با ارتفاعی حدود 5610 متر به مانند مخروطی زیبا در میان رشته کوه بزرگ البرز نقش بسته و میتوان چندین روز در این دامنه سر سبز و جذاب پیاده روی کرد و در خاتمه نیز به قله رسید .
دور نمای ارتفاعات دوبرار در جنوب کوه دماوند
هنگامیکه شما راه پیمایی به سوی پناهگاه بارگاه سوم را آغاز می کنید در پشت سرتان در جهت جنوب رشته کوه دوبرار را که از گردنه امام زاده هاشم شکل گرفته م تا فیروز کوه ادامه دارد را همواره ماحظه می فرمایید قللی با ارتفاع بیش از 4000 متر همواره پوشیده از برف یکی از جاذبه های دور دست های مسیر صعود کوه دماوند از مسیر جبهه جنوبی است .
درو نمای دریاچه لار
یکی دیگر از دیدنی های دل فریب دور نمای سد لار است که هنگام صعود به سوی بارگاه سوم همواره در سمت چپ شما نمایان بوده و هر ازگاهی خبا دیدن به این مناطق خستگی ازتن را بدر می کنید .
در دامنه های دماوند به خصوص در دامنه های شمالی کوه دوبرار در دهانه تنگه انگه مار گردشگران می توانند با سبک زندگی عشایر سنگسر ی اشنا شوند . در کتب تاریخی امده است که عشایر سنگسر بیش از 1000 کیلومتر در کوهستان مهاجرت می کنند و طولانی ترین کوچ جهان را ازان خود ثبت کرده اند .
جان پناه و پناهگاه بارگاه سوم
در قدیم صعود به دماوند دارای سه نقطه کمپ و یا استراحت بوده که بارگاه سوم همانطور که از اسمش پیداست اخرین مرحله از کمپ برای صعود به قلع دماوند بوده است و تا سال 1370 فقط یه یک جان پناه داشت و در سالهای 1380 احداث یک پناهگاه جدید در ان شکل گرفت . این پناهگاهها در ماههای فصل رایج تابستانی صعود، بسیار پر ترافیک بوده و اقامت آنها را باید رزرو کرد. بارگاه سوم پناهگاه از جبهه جنوبی در ارتفاع حدود 4100 متری است.
دور نمای ابشار یخی
ابشار یخی بیشتر از انکه یک جاذبه باشد یک نشانه ویژه کوهنوردان حرفه ای است این ابشار که حدود 5متر ارتفاع دراد در ارتفاع 5000 متری قرار دارد و هنگامی که کوهنوردان از بارگاه سوم به طرف قله صعود می کنند این ابشار در سمت راست انان قرار دارد .
حیات وحش منطقه
کوه دماوند در مجموعه مناطق حافظت شده سازمان حفاظت و محیط زیست کشور قرار دارد و تحت نظر این سازمان حیات وحشش کنترل می شود . گاهی اگر شانس یارتان باشد در هنگام صعود میتوان برخی از این حیوانات را مانند کل و بز وحشی ، را از نزدیک با چشمان غیر مسلح دید .
لمس تپه گوگردی
وقتی به تپه گوگردی که میرسید دیگر چیزی به قله نمانده است این منطقه دارای چندین حفره فعال صدور گاز های گوگردی هستند که گاهی با وزش باد مسیر خروج گاز های ان با عث مزاحمت صعود کنند گان خواهد شد و بهتر است که صعود کنندگان قدری تحمل کرده و به ارامی از این پدیده منحصر به فرد کوه دماوند عبور کنند .
تجربه قدم نهادن بر بام 5610 متری قله دماوند
آیا میدانید چه لذتی انتظار تان را میکشد تا پا در بام ایران بگذارید . وصف ناپذیر است . و باید خودتان تجربه کنید .همین
چه فصلی به قله دماوند صعود کنیم؟
امروزه تمام کوهای جهان را می توان در چهار فصل صعود کرد از هیمالیا در آسیا گرفته تا کوهای آند امریکای جنوبی، چرا که هر فصل جذابیت منحصر به خود را دارد .ولی فراموش نباید کرد که صعود به کوها یک تخصص است و شما باید به خوبی با این تخصص آشنایی کامل داشته باشید . البته شانس صعود به قلل جهان به فصل های کم خطر ( یا آب و هوای خوب ، کم بارش چراکه تمامی کوهای بالای 3000متر به بالا از سطح دریا همواره اب و هوایی ناپایدار دارند) بستگی دارد . معمولا کوه دماوند را از اویل تیر ماه تا پایان شهریور برای صعود انتخاب می کنند .
کوله چند روزه و یک کوله یکروزه همراه با یک لایه لباس بیس، پلار، کت پر، دستکش، کلاه، شلوار مناسب کوهنوردی، جوراب پشمی،گتر و همراه داشتن یک جفت باتوم ، هدلمپ، عینک مناسب کوهنوردی و کلاه آفتابگیر و کرم ضد آفتاب قوی نیز از دیگر وسایل ضروری است.
ارتفاع زدگی چیست ؟
در صورت ارتقاع زدگی ، یکی از راههای پیشگیری از آن کم کردن ارتفاع است . و به ارامی حرکت کردن هنگام صعود ، آشامیدن آب فراوان نیز یکی دیگر از راهای برخورد با آن است . همراه داشتن آب معدنی یا بطریهای خالی و قمقمه از موارد ضروری است. اندکی لیمو و عسل را در آب جوش حل کنید و به صورت غلیظ در بطری کوچکی بریزید. در بین راه میتوانید با آب رقیقش کنید و به عنوان یک معجون مقوی و سالم بنوشید.
چطور می تونیم از برخورد با گازهای منتشر شده گوگردی در انتهای قله از خود محافظت کنیم؟
تا جای ممکن از برخورد با توده منتشر شده از گاز هایی که از حفره ایجاد شده پدیدار می شود بر خورد نکنید و برای تحمل گازهای گوگردی همراه داشتن چند اسکارف و کلاه طوفان نیز پیشنهاد میشود.
نوع سفر | نام بانک | شماره کارت | به نام |
---|---|---|---|
سفرهای داخلی | بانک ملت | 6104337794008944 | سیده زهرا نبی زاده تبریزی |
سفرهای داخلی | بانک گردشگر | 5054161002342925 | حمید رضا فامیل روحانی |
سفرهای خارجی | بانک تجارت | 5859831055112709 | سیده زهرا نبی زاده تبریزی |