مکان: دریاچه نئور
شاخصه: بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران
از شمال تا جنوب، از غرب تا شرق ایران پُر است از جاذبههای بیشماری که هر کدام در گوشهای از این سرزمین چهارفصل خودنمایی میکنند و عاشقان طبیعت را با دیدنشان به وجد میآورند. به خطهی شمال میرویم و بهسمت شمال غرب و اردبیل حرکت میکنیم، جایی که طبیعت بکر و دیدنی آن زبانزد خاص و عام است و هر جاذبهاش دل هر بینندهای را میرباید.
به سراغ دریاچهی نئور میرویم، دریاچهای که در دل درههای کوهستان بغرو جایی بین اردبیل و خلخال جا خوشکرده و همچون نگینی درخشان در دامان طبیعت میدرخشد.
این دریاچه یکی از بزرگترین و مرتفعترین دریاچههای آب شیرین ایران بوده که قدمتی به درازای تاریخ دارد. این دریاچه مشتمل بر دو دریاچهی کوچکتر است که در بهار به یکدیگر میرسند و دریاچهای بزرگتر با عمق سه الی هشت متر و وسعتی در حدود 200 هکتار را تشکیل میدهند. این منطقه به سبب ارزش زیستگاهی و اکوسیستمی به عنوان یکی از مناطق تحت حفاظت محیط زیست به شمار میرود. جاذبهای شگفتانگیز و خارقالعاده در دل طبیعت زیبای کوهستان.
دیدنیها و تفریحات دریاچهی نئور
وجود چشمههای فراوان و بارندگی کافی در این منطقه، آب این دریاچه را همیشه پرآب نگه میدارد. هر سال تعداد زیادی از طبیعتگردان به این دریاچه میروند تا نه تنها از فضای مطبوع آن استفاده کنند بلکه در کنار آن به ماهیگیری و صید قزلآلای معروف دریاچهی نئور مشغول شوند و یا بساط خوشگذرانی و شبنشینی را کنار دریاچه برپا کنند. در برخی از روزهای سال نیز عاشقان قایقسواری با قایقهای بادی دل به دریاچه میزنند تا سفری به یادماندنی را برای خود رقم بزنند.
این نقطه از ایران، نقطهی آغاز یکی از خاطرهانگیزترین مسیرهای پیادهروی و طبیعتگردی و حتی دوچرخهسواری بهسوی روستای زیبای سوباتان واقع در 19 کیلومتری جنوب شرقی دریاچه نئور است. هر سال نیز علاقهمندان کوه و دشت در این مسیر به کوهنوردی میپردازند و تجربهای متفاوت و نوین از طبیعتگردی را برای خود رقم میزنند. حوضهی آبریز دریاچهی نئور دارای 12 قله است که با صعود به هرکدام میتوان از فراز آنها تماشاگر دشت و دریاچهی بینظیر پاییندست آنها بود.
سوژههای عکاسی در دریاچهی نئور
اینجا دقیقاً همانجاییست که مخصوص عکاسی است. بهار که میشود دست سخاوتمند طبیعت، دامن پُرگل خود را به روی دریاچه میگشاید و بهشتی تماشایی را به دوستدارانش هدیه میکند. به اطراف که بنگرید اسبهای وحشی را میبینید که آزادانه به این سو و آن سو میدوند و برای تماشاچیان خودنمایی میکنند. گاهی نیز پرندگان مهاجر در مسیر عبور خود مدتی را در این دریاچه میگذرانند و مهمان موقت دریاچه میشوند. از پرندگان شاخص این دریاچه میتوان به «آنقوت» اشاره کرد که از خانوادهی اردکیان بوده، با این تفاوت که کمی از آن بزرگتر است. از دیگر پرندگان این دریاچه میتوان کبک، چکاوک، عقاب طلایی و گنجشک را مثال زد.
دریاچهی نئور در زمستان هم زیباست. بهعلت کوهستانی بودن منطقه، سطح دریاچه گاهی تا عمق 80 سانتیمتری یخ میزند و منظرهی جالبی را بهوجود میآورد بهطوریکه علاقهمندان فعالیتهای زمستانی را به آنجا میکشاند.
زندگی عشایر کنار دریاچهی نئور
دریاچهی نئور از مراتع ییلاقی فندقلو محسوب میشود. در فصل ییلاق میتوان منظرهی دلانگیزی از زندگی عشایر را در این منطقه به تماشا نشست و محو اصالت و سادگی زندگی آنان شد.
گیاهان داروئی دریاچهی نئور
سخاوتمندی کوهستان تمامی ندارد. کوهستان، محل رویش گیاهان دارویی است. از آنجاکه دریاچهی نئور نیز در کوهستان واقع شده، در گوشه و کنار آن میتوانید گیاهانی با خواص دارویی مانند بابونه و پنج انگشتر و خاکشیر را بیابید.
امکانات رفاهی و اقامتی دریاچه نئور
دریاچه نئور علیرغم زیبایی بی بدیلش دارای امکانات رفاهی محدودی است. با این وجود میتوانید در این مکان به امکاناتی مانند سرویس بهداشتی، بوفهی خوراکی، سکوهای برپایی چادر و تختهای اجارهای دسترسی یابید. اگر طالب گذراندن شب در نزدیکی دریاچه هستید میتوانید در خانهها و کلبههای محلی اسکان داشته باشید و یا خود دستبهکار شده و در کنار دریاچه کمپی برپا کنید.
همسفر با کلوت طراوت تالش را در تور سوباتان لمس کنید.