مسجد نصیر الملک

1402/09/10


xx بازدید

مکان: مسجد نصیرالملک

شاخصه: یکی از مساجد زیبای شهر شیراز

مسجد نصیرالملک، یکی از جذاب‌ترین مساجد تاریخی شهر شیراز است که به‌دلیل زیبایی و سبک معماری قابل توجه آن ازجمله مکان‌هایی‌ست که موردتوجه گردش‌گران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد. این مسجد که به‌دلیل زیبایی منحصربه‌فرد آیینه‌های رنگی آن به مسجد صورتی معروف شده است، یکی از پربازدیدترین مساجد شهر راز است. البته لازم به‌ذکر است که مسجد نصیرالملک در شب نیز زیبایی خاص خود را دارد و می‌تواند در هر لحظه از شبانه روز جلوه‌ای خاص و منحصر به فرد را به بازدیدکنندگان ارائه دهد.

جذابیت مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک به‌دلیل زیبایی‌های کم‌نظیر فراوان، توانسته محبوبیت زیادی را در بین گردشگران شهر شیراز جمع کند. این مسجد به‌دلیل داشتن جاذبه‌هایی مانند شیشه‌های رنگی، ظرافت و زیبایی بیش از حد کاشی کاری‌ها و همچنین مقرنس‌کاری بی‌نظیر آن، جزء یکی از ارزنده‌ترین مساجد قرار گرفته است. بیشترین زیبایی این مسجد قبل از ظهر است که باعث می‌شود بازی رنگ‌ها در چشم بینندگان غوغا به‌پا کند و به همین دلیل این مسجد به مسجد صورتی معروف شده است. طبق تجربه‌ی بازدیدکنندگان بهترین ساعت برای بازدید از این مکان بین ساعات هشت تا ده صبح می‌باشد زیرا در این ساعات به‌دلیل زاویه‌ی تابش نور خورشید، زیبایی شیشه‌های رنگی به اوج خود می‌رسد.

امکان ندارد کسی به شهر شیراز سفر کند و از مسجد نصیرالملک بازدید نکند. مسجد نصیرالملک به فرمان میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک در طول 12 سال ساخته شده است. این مسجد در یکی از محله‌های قدیمی شیراز به نام گود عربان قرار دارد که در نزدیکی حرم شاه‌چراغ واقع شده است. مسجد نصیرالملک علاوه‌بر همسایگی با شاه‌چراغ در نزدیکی مکان‌های تاریخی دیگر، از قبیل نارنجستان قوام، خانه‌ی زینت الملوک، بازار وکیل، حمام وکیل، ارگ کریم‌خان ‌زند، موزه‌ی پارس، حمام گچینه، مسجد عتیق و مدرسه‌ی خان نیز واقع شده است که به شما کمک می‌کند بتوانید در یک روز از چند جای تاریخی و مذهبی دیدن کنید.

با تاریخچه‌ی مسجد نصیرالملک بیشتر آشنا شوید.

میرزا حسن علی خان در سال 1255 فرمان ساخت مسجد نصیرالملک را صادر کرد. هزینه‌ی ساخت این مسجد از پول‌هایی که مردم به‌عنوان خمس و زکات داده بودند تامین شد. ساخت این مسجد در سال 1267 هجری شمسی به پایان رسید. در ابتدا این بنا از مسجد، خانه، گرمابه و انبار ساخته شد اما در طول زمان به دلیل ساخت خیابان اصلی قسمت‌های زیادی از اندرونی، آب انبار، گرمابه، ورودی خانه و فضای بین خانه و مسجد از بین رفت.

این مسجد زیبا که نامش در چندین متن ادبی و تاریخی نیز آمده، تاکنون دو بار مرمت شده است. اولین مرمت، هفتاد سال پیش انجام شد که در طی آن بیشتر به مرمت پوشش کف مسجد پرداخته شد و بار دوم که پانزده سال به طول انجامید از سال 1370 شروع شد و تا سال 1385 طول کشید. البته ما هرروزه شاهد انجام مرمت‌هایی جهت حفظ این مکان تاریخی_ مذهبی، چنان که درخور نام و آوازه‌ی آن باشد هستیم.