مکان: تالاب لیپار
شاخصه: پدیدهای طبیعی در بندر چابهار
تالاب لیپار نام پدیدهای شگفتانگیز در 15 کیلومتری شرق چابهار در استان سیستان و بلوچستان است. این تالاب کمنظیر در نزدیکی روستای رمین درست در امتداد نوار ساحلی چابهار قرار گرفته است که این شهر را به خلیج گواتر وصل میکند. شما از روستای رمین هم میتوانید پدیدهی زیبا، حیرتانگیز و صورتی رنگ تالاب لیپار را ببینید. این تالاب، بهعنوان یک جاذبهی نادر و تماشایی مطرح است. البته شوق دیدار از چابهار به تالاب صورتی رنگ لیپار محدود نمیشود؛ برای تماشای دیدنیهای این بندر مشهور در گوشهی جنوب شرقی ایران، کنار دریای عمان در تور چابهار با کلوت همسفر شوید.
تالاب لیپار، اتفاقی نادر بین دریاچههای جهان
دریاچهی صورتی رنگ چابهار یا تالاب لیپار با دورنمایی چشمنواز، بین درهای صخرهای، مُشرف به کوه در روستای لیپار قرار دارد. دلیل شکلگیری تالاب لیپار وجود آب ساکن دریای عمان، بین دو کوه است. گول ظاهر شیری- صورتی تالاب را نخورید، آب لیپار بسیار شور است و بههیچوجه برای نوشیدن مناسب نیست.
جالب است بدانید که آب ایستای دریای عمان، زیستگاه مناسبی برای گیاهان و حیوانات این تالاب است. آب تالاب، تحتتأثیر فعالیت باکتریها و پلانکتونهای گیاهی، تغییر رنگ میدهد. انواع متنوعی از پرندگان بینظیر و زیبا در تالاب زندگی میکنند که بر زیبایی فضای دلنشین تالاب تاثیر میگذارند. فلامینگوهای سفید و صورتی که به مرغ آتشین معروفند؛ پرندهی سیاه رنگ چَنگَر، پرندگان آبهای ساحلی حواصیل یا مرغ ماهیخوار، عقاب بومی و کمیاب دشتی، طاووسکن، کشیم، باقرقره، تیهو و گونهی حفاظتشده و درحال انقراض اردک مرمری از پرندگانی هستند که در تالاب زندگی میکنند.
در حاشیهی تالاب لیپار، گونههای متنوعی از درختچههای گز و چش وجود دارند. از طرف دیگر این منطقه، محل مناسبی برای روییدن پنبههای وحشیست که به طلای سفید نیز معروفند. بومیان منطقه از این نوع پنبه در تهیهی تشک و بالشت استفاده میکنند. اقسام گوناگونی از پلانکتونهای گیاهی و جانوری، نرم تنان، انواع ماهیها، سختپوستان و همچنین جلبکها نیز در تالاب لیپار زندگی میکنند.
تالابی بهنام تالاب لیپار
کَشَند سرخ یا جزر و مد قرمز، پدیدهایست که ساحل چابهار به آن معروف است. پدیدهی نادری که در اثر آن، آب دریا، تغییر رنگ مییابد و متمایل به سرخ میشود. این اتفاق دریایی که آب سرخه نیز نامیده میشود، در اثر ازدیاد انفجارگونهی گروهی از جلبکها رخ میدهد. باید بدانید که پلانکتونها توانایی شنا و جابهجایی ندارند و بهوسیلهی جریانات دریایی مانند جزر و مد و یا طوفانهای احتمالی دریا جابهجا میشوند. این اتفاق پس از پدیدهی زیبا اما خشن «مونسون» یعنی همان بادهای اقیانوسی و استوایی در دریای عمان میافتد که باعث انتقال پلانکتونها به ساحل چابهار میشود.
برای بازدید از این پدیدهی زیبا و جذاب همسفر با کلوت در تور چابهار راهی سیستان و بلوچستان میشویم.