مکان: روستای طبل
شاخصه: از جمله مناطق بومی جزیره
چرا طبل؟
یکی از جذابترین روستاهای جزیرهی کهن قشم، طبل نام دارد. روستایی که در حدود 60 کیلومتریِ شهر قشم و واقع در استان هرمزگان است. چندین داستان متفاوت برای دلیل نامگذاری این روستا وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به داستان وجود دو قبیلهی کهن بنی معین و ابو سعید اشاره کرد. قدیمیترهای روستا از نَبَردی میان این دو قبیله صحبت میکنند و وجود محلی که طبل جنگ در آن به صدا درمیآمده است؛ همین موضوع وجه تسمیهی روستای طبل است.
روستای طبل در سواحل شمالیِ جزیرهی قشم قرار دارد بهطوریکه در قسمت غرب آن چاهکوه، در قسمت جنوب آن تندیسها و در بخش شمالی، جنگل حرا واقع شدهاست که یکی از زیباترین ژئو سایتهای جزیرهی قشم هستند. جنگلهایی که در مجاورت سواحل ایجاد شدهاند و یکی از 11 ذخیرهگاه زیستکره بهحساب میآیند. این جنگلها در سطح جهان به جنگلهای مانگرو معروف هستند. جنگلهایی که بخش عظیمی از آنها در مرز بین هندوستان و بنگلادش واقع شدهاند و نوعی اکوسیستم خاص از مناطق استوایی هستند که بهدلیل هماهنگی با شرایط آبوهوایی مناطق جنوبی کشور ما در قشم رشد کردهاند و طبیعتی بینظیر و درعینحال مفید را بهوجود آوردهاند که محل زیست و تخمریزی بسیاری از موجودات دریایی هستند.
روستای طبل کنار روستای سهیلی از مرتفعترین مناطق جزیرهی قشم هستند و حتی آنها را بام قشم مینامند. با ایستادن روی این بام میتوان به زیبایی سواحل جنوبی و شمالیِ خلیج فارس را مشاهده کرد. وجه تمایزِ این منطقه، نظر گردشگران را از جای جای دنیا به خود جلب کرده است و با وجود پتانسیلهای موجود در منطقه برای اسکان گردشگران در اقامتگاههای بومی، رویهی زندگی مردم روستا تغییر کرده است. مردم روستای طبل هم مانند دیگر جوامع روستایی جزیره خانههای بومیِ خود را آمادهی پذیرایی از گردشگران کرده و موجب توسعه و رشد صنعت گردشگری و بهبود وضعیت اقتصادیِ خود شدهاند. البته هنوز شغل اصلیِ بیشتر مردم این روستا، قایقرانی و صیادی است.
روستای زیبای طبل و رونق صنعت گردشگری مطابق با سنتهای بومی در این روستا درکنار مجاورت با سایتهای مهم ژئوپارک قشم موجب جذب گردشگران زیادی به این منطقه شده است.